Няколко софийски села негодуват срещу енергото заради проблеми с напрежението. Хората

...
Няколко софийски села негодуват срещу енергото заради проблеми с напрежението. Хората
Коментари Харесай

Системни токови удари и повредени уреди в софийски села

Няколко софийски села недоволстват против енергото заради проблеми с напрежението. Хората настояват, че всекидневно са подложени на токови удари, което довело до повреди в електроуредите им. От сдружението се оправдават с разсеяни птици, които се удряли в оборудванията за високо напрежение. 
„ Постоянни са тези безтокови паузи, ние по този начин си живеем. Проблемът е, че изгарят уреди и това се случва в този момент, през лятото, когато ни би трябвало по-малко електрозахранване. А зимата как ще живеем? ”, попита кметът на регион „ Кремиковци ” Лилия Донкова.
Жителите и администрацията на регион " Кремиковци " подават тъжби, само че не получават отговор от сдружението. 
Кметът на село Долни Богров съобщи, че обстановката с спирането на тока е безусловно същата и в тяхното село. „ Гърми, трещи, има моментни удари. Напрежението варира от 170 до 260 волта на фаза ”, добави той.
„ Този проблем не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. През 2019 година сме подавали тъжби до омбудсмана, до кмета на София, до ЧЕЗ и те ни дадоха отговор, че е направен план, който ще зареди различно село Желява. Но към този момент шест години този план се съгласува с институциите и няма резултат ”, сподели гражданин на с. Желява.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР